Problematika realizací přechodové oblasti mostů - Matoušek, Jan (Univerzita Pardubice, 2021)
Téma diplomové práce poukazuje na provádění přechodových oblastí mostů, jež úzce souvisí i se zemními pláněmi dopravních staveb. Proto řeším problematiku zemních plání v mé diplomové práci a poukazuji na jejich provádění v praxi. Zabývám se prováděním zkoušek a řeším chyby a nedostatky v provádění zemních plání a přechodových oblastí v praxi. V diplomové práci se zabývám konkrétními případy realizovaných staveb. Cílem práce je posoudit provádění mnou realizovaných staveb s teoretickými modelovými situacemi, kde bude možné poukázat na klady a zápory v provádění. Součástí práce bude řešení konkrétní stavby, a to z hlediska projektové dokumentace, kontrolního a zkušebního plánu, chyb provádění, návrh sanace zemní pláně a vyčíslení finančních nároků na provedení opravných a sanačních prací.
Issues of implementation of transitional sections of bridges
Keywords: mosty silniční; mosty železniční; zemní pláň; aktivní zóna; přechodová oblast; odvodnění; zkoušky; statická zkouška; dynamická zkouška; křivka zrnitosti; geotechnický průzkum; sanace zemní pláně; železniční svršek; chyby v provádění; road bridge; railway bridge; earth plain; active zone; transition area; drainage; tests; static test; dynamic test; grain size distribution curve; geotechnical survey; redevelopment of the earth plain; railway superstructure; implementation errors