Zirkonové pigmenty - Králová, Marta (Univerzita Pardubice, 1999)
Práce je zaměřena na přípravu žlutých, modrých, růžových až růžovo-hnědých a oranžových zirkonových pigmentů syntézou oxidů ZrO2, SiO2, spolu s mineralizátory a chromofory, zdokonalení jejich vlastností z hlediska barevnosti, kryvosti, stupně zreagování.
Zircon pigments
Keywords: oxid zirkoničitý; chromofory; mineralizátory; barevnost; kryvost; pigmenty