Výuka anglického jazyka v mateřských školách v Heřmanově Městci - Kvisová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce představuje současné pojetí předškolního vzdělávání a způsoby, jakými do něho lze zapojit cizí jazyk. Dále se zabývá vývojovými specifiky předškolního věku a k nim vhodnými metodami a podmínkami pro efektivní výuku anglického jazyka. V praktické části je pomocí dotazníků zjišťován postoj rodičů dětí v mateřských školách v Heřmanově Městci k výuce anglického jazyka od předškolního věku. Formou rozhovorů jsou dotazníky doplněny o názory rodičů, jejichž děti kroužky anglického jazyka navštěvují.
Teaching of foreign languages in nursery schools in Heřmanův Městec
Keywords: preschool age; nursery schools; english language; teaching in nursery schools; parents; Heřmanův Městec; předškolní věk; mateřské školy; anglický jazyk; výuka v mateřských školách; rodiče