Stacionární teplotní pole desky pro tepelnou ražbu - Křapová, Jitka (Univerzita Pardubice, 1997)
Práce se zabývá horkou ražbou. Je zde graficky znázorněno rozložení teplot při různých intenzitách vyhřívání a zapnutí jednotlivých oddílů. Teplotní pole je značně nehomogenní, nestacionární, a časem proměnné, a proto uvedené hodnoty jsou maximální, kterých dané místo dosahuje. I přes tyto nedostatky je ražba dostatečně kvalitní.
The stationary thermal field of the hot stamping plate
Keywords: polygrafie; horká ražba; tavná lepidla; sdílení tepla