Využití a montáž solárních panelů na střechu městského autobusu Citelis - Kodýtek, Jan (Univerzita Pardubice, 2006)
V práci je řešen návrh montáže fotovoltaických panelů na střechu nízkopodlažního autobusu CITELIS 12 m za účelem udržování kapacity akumulátoru vozidla. Dále je zde ukázán vliv dodávky elektrické energie na spotřebu vozidla. Nakonec je provedena ekonomická rozvaha obsahující hrubý odhad nákladů na pořízení fotovoltaického systému a výpočet úspory paliva při použití fotovoltaických panelů.
Application and installation of solar panels on the roof of Citelis city bus
Keywords: autobusy; Městská doprava; solární technologie; panely