Externí náklady v dopravě a způsob jejich oceňování - Polanský, Martin (Univerzita Pardubice, 2013)
Diplomová práce se zabývá problematikou externalit v dopravě a popisuje vybrané druhy těchto externalit. Popisuje jejich ekonomické ohodnocení, tj. externí náklady a způsoby jejich vyčíslení. Dále se zabývá vyčíslením a porovnáním externích nákladů na konkrétním příkladu přepravy. V poslední části nabízí možnosti nového uplatnění oceňování externalit v sektoru dopravy.
External costs in transport and the pricing principles
Keywords: doprava; externality; externí náklady; způsob oceňování; transport; externalities; external costs; pricing principles