Náklady a výnosy ve vybraném podniku - Nováková, Martina (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato bakalářská práce se zaobírá náklady a výnosy ve vybraném podniku. Teoretická část se zabývá náklady, výnosy, výsledkem hospodaření. Dále se teoretická část zabývá principem horizontální a vertikální analýzy výkazu zisku a ztrát. V praktické části se analyzuje výsledek hospodaření. Využití horizontální a vertikální analýza na konkrétním podniku - Elprom spol. s r. o. Veškeré údaje použité v této práci byly čerpány z poskytnutých podnikových dokumentací nebo odborné dokumentace.
Cost and revenues in a selected company
Keywords: náklady; fixní náklady; variabilní náklady; výnosy; výsledek hospodaření; výkaz zisku a ztráty; horizontální analýza; vertikální analýza; costs; fixed costs; variable costs; revenues; net income; income statement; horizontal analysis; vertical analysis