Vyšetření dětského chrupu pomocí OPG přístroje - Čtvrtečková, Barbora (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá vyšetřením dětského chrupu pomocí OPG přístroje. Teoretická část se věnuje přístrojům používaných v zubním lékařství využívajících RTG záření a dětskému chrupu, včetně nejčastějších vrozených vad, které mohou děti mít. Práce je zaměřená na předškolní a mladší školní věk. Praktická část se zabývá tvorbou edukačního materiálu cíleného na postup OPG vyšetření dětského chrupu. Pomocí dotazování respondentů bylo zjišťováno, zdali je edukační materiál vhodný pro využití v praxi.
Screening of children's teeth using OPG machine
Keywords: rentgenové vyšetření; záření; dětský chrup; edukační materiál; x-ray examination; radiation; children's teeth; educational material