Social psychology (Zanden), kapitola Sociální komunikace a jazyk : komentovaný překlad - Černohorská, Miroslava (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce obsahuje komentovaný překlad kapitoly Sociální komunikace a jazyk z knihy Social Psychology od Jamese W. Vandera Zandena, která se zabývá povahou symbolů a jazyka, osvojením jazyka a myšlení a pedagogickou komunikací.
Keywords: sociální psychologie; řeč; jazyk; teorie učení; myšlení; Komunikace; pedagogická komunikace; Učitel; žák; Překlad