Edukace o péči o fyziologického novorozence - Jindrová, Gabriela (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato teoreticko-průzkumná bakalářská práce s názvem Edukace o péči o fyziologického novorozence je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části se nachází poznatky o fyziologickém novorozenci a o péči o něj z dostupné odborné literatury. Dále je v teoretické části vymezena základní terminologie ohledně "Edukace". Praktická část se zabývá kvantitativním průzkumem prostřednictvím dotazníkového šetření, v kterém se hodnotí způsob a kvalita předávání informací ohledně péče o fyziologického novorozence matkám, skrze zdravotnický personál. Dotazníkové šetření proběhlo v okresní nemocnici. K analýze bylo využito 46 dotazníků.
Education on the care of the physiological newborn
Keywords: edukace; informovanost; fyziologický novorozenec; péče o novorozence; education; information awareness; physiological newborn; care of the newborn