Vytvoření jednoduchého redakčního systému pro tvorbu a správu blogu - Hýsek, Jan (Univerzita Pardubice, 2008)
Hlavním tématem práce je tvorba a implementace osobního nekomerčního blogu na základě redakčního systému. Blog jako internetová aplikace se stala doslova fenoménem dnešní doby po celém Internetu. V této práci jsou popsány možnosti, postup založení vlastního blogu a návrh konkrétní webové aplikace. V praktické části práce je vytvořen jednoduchý redakční systém – osobní blog určený k nekomerčním účelům, dále jsou popsány jeho hlavní funkce, charakteristiky a technologie nutné k implementaci.
Creating simple noncommercial editorial system for creation and control blog
Keywords: blogs; editorial systems; Web applications; blogy; Redakční systémy; Webové aplikace