Logistická regrese a její využití pro posouzení finančního zdraví podniku - Hofmanová, Monika (Univerzita Pardubice, 2018)
Cílem práce je popis a funkce logistické regrese jako takové a ukázka aplikace této metody při posuzování finančního zdraví podniku. Model logistické regrese je vytvářen na základě údajů o finančním zdraví podniků, které jsou dostupné v databázi Magnus. Ke konstrukci modelu logistické regrese a ověření jeho vhodnosti je použit statistický software Statistica.
Logistic Regression and its Use for the Review of the Financial Condition of the Company
Keywords: logistická regrese; finanční zdraví; finanční ukazatele; bankrotní modely; logistic regression; financial health; financial ratios; bankruptcy models