Pulsní měnič s SiC tranzistorem - Danielka, Matouš (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce se zabývá návrhem a výrobou pulzního měniče pro regulaci výkonu stejnosměrné zátěže. Výkonový spínací prvek tvoří tranzistor MOSFET karbidu křemíku. Práce dále obsahuje elektrická měření na tomto výrobku, měření pulzních měničů s příbuznými výkonovými spínacími prvky používanými při generování pulzní šířkové modulace a jejich vzájemné porovnání.
Chopper with SiC transistor
Keywords: pulzní; měnič; tranzistor; SiC; PWM; motor; regulace; chopper; transistor; motor; driver