Činnost úřadu práce při platební neschopnosti zaměstnavatele - Hájková, Denisa (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato diplomová práce se věnuje problematice insolvence zaměstnavatele a role Úřadu práce České republiky v těchto situacích. Diplomová práce obsahuje pro lepší pochopení rešerši hlavních účastníků této problematiky, jako je zaměstnanec, zaměstnavatel a Úřad práce. Dále se práce věnuje samotné insolvenci, neboli platební neschopnosti zaměstnavatele a jejím možným způsobům řešení. Dále je zanalyzována činnost úřadu práce v platební neschopnosti zaměstnavatele a konkrétní případ insolvence zaměstnavatele. Nakonec je provedena komparace řešení této problematiky ve vybraných evropských zemích.
Activity of the Labor office at insolvency of the employer
Keywords: platební neschopnost zaměstnavatele; insolvenční řízení; insolvency of the employer; insolvency proceedings