Lateralita jako pedagogický problém - Klemera, Martin (Univerzita Pardubice, 2024)
Bakalářská práce se zabývá tématem laterality jako pedagogickým problémem. Teoretická část je zaměřena na terminologii, lateralitu z pohledu historického, neurologického a pedagogického včetně diagnostiky. Z hlediska vývojové psychologie je popsána cílová skupina - vysokoškolští studenti, na kterou se zaměřuje praktická -výzkumná část práce. Praktická část je zpracována kvantitativní metodologií, metodou dotazníku. Cílem práce je zjistit vliv laterality na vzdělávání studentů Fakulty filozofické Univerzity Pardubice.
Laterality as a Pedagogical Problem
Keywords: lateralita; studenti; levorukost; vzdělávání; laterality; students; left-handedness; education