Financování oběžného majetku - Kašpárek, Luboš (Univerzita Pardubice, 2006)
Diplomová práce se zabývá financováním oběžného majetku. Jejím cílem je popsat, jak je v podniku financován oběžný majetek, jak zjistit jeho potřebnou výši a z jakých zdrojů ho lze financovat. V první a druhé části diplomové práce jsou vymezeny základní pojmy a teoretická východiska vztahující se k dané problematice. Třetí část se zabývá podrobně oběžným majetek, jeho strukturou a úlohou v podniku. Ve čtvrté části jsou detailněji popsány jednotlivé možnosti krátkodobého financování. Čtvrtá část práce je zaměřena na aplikaci teoretických poznatků na datech konkrétního podniku Vodovody a kanalizace Pardubice, a.s.
Financing of the short term assets
Keywords: financing of the company; short term assets; current liabilities; working capital; turnover of money; bank loans; financování podniku; oběžný majetek; závazky; pracovní kapitál; obratový cyklus; bankovní úvěry