Modifikace epoxidových pryskyřic pomocí akrylátových core-shell kopolymerů připravených emulzní polymerací - Šafránek, Jan (Univerzita Pardubice, 2007)
Bylo syntetizováno osm různých disperzí pomocí emulzní polymerace. Jednalo se o core-shell strukturu s odlišným zastoupením jednotlivých monomerů (akrylátů) v jádru (core) a obalu (shell). Tyto nanočástice byly zavedeny do komerčně dostupné epoxidové pryskyřice s cílem zjistit vliv přídavku nanočástic na fyzikálně-mechanické vlastnosti.
Modification of epoxy resins using acrylic core-shell copolymers prepared via emulsion polymerization
Keywords: epoxidová pryskyřice; akryláty; core-shell kopolymery; nanočástice; emulzní polymerace; fyzikálně-mechanické vlastnosti