Akcelerační datové struktury pro 3D zobrazování - Lokvenc, Pavel (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce se zabývá akceleračními datovými strukturami určenými pro optimalizaci 3D zobrazování. V práci jsou popsány principy datových struktur grid, bounding volume hierarchy a kd-tree. Dále je v práci popsána metoda path tracing. Tato metoda a uvedené datové struktury jsou implementovány v jazyce C++ a jsou provedena měření pro porovnání výkonnosti struktur na několika vybraných scénách.
Acceleration data structures for a 3D rendering
Keywords: 3D grafika; sledování cest; mřížka; bvh; hierarchie obalové geometrie; kd-tree; optimalizace; akcelerační datové struktury; 3D graphics; path tracing; grid; bvh; bounding volume hierarchy; kd-tree; optimization; acceleration structures