Stanovení metodiky pro měření na statickém a dynamickém adhezoru - Dytrych, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá stanovením metodiky pro měření na statickém a dynamickém adhezoru, kterými disponuje Univerzita Pardubice. Teoretická část práce je věnována informacím o pneumatikách osobních automobilů, zkušebnictví pneumatik a popisu statického a dynamického adhezoru. V praktické části je stanovena metodika pro měření vybraných statických a dynamických laboratorních zkoušek.
The determination of methodology for measuring on static and dynamic adhesor
Keywords: pneumatiky; statický adhezor; dynamický adhezor; zkušebnictví pneumatik; radiální zatížení; valivý odpor; tires; static adhesor; dynamic adhesor; tire testing; radial load; rolling resistance