Informovanost adolescentů o problematice návykových látek: porovnání vybraných informačních zdrojů a jejich vlivu na četnost užívání návykových látek - Ervová, Petra (Univerzita Pardubice, 2011)
Bakalářská práce se zabývá postojem adolescentů ke zdraví v oblasti užívání návykových látek. V teoretické části se práce věnuje adolescenci a užívání alkoholu tabákových výrobků a drog, také je zaměřena na možnosti prevence užívání návykových látek. Praktická část zahrnuje názory studentů 2. a 3. ročníků Střední zdravotnické školy a Reálného gymnázia v Prostějově na zdroje informací o návykových látkách a výskyt těchto zdrojů. Dále je výzkumná část zaměřena na znalost účinků a rizik návykových látek a jejich užívání adolescenty.
Adolescents, and their knowledge about the problem of addictive drugs: confrontation of specific sources of information, and its influence on quantity of drug use
Keywords: adolescence; prevence; informační zdroje; návykové látky; prevention; information sources; addictive drugs