Město moje místo pro život - Kosmák, David (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce se zabývá zkoumáním ochoty Čechů cestovat za prací či lepší kvalitou života v Čechách. Dále tato práce obsahuje obecné informace o migraci se zaměřením na migraci za prací a další související témata. Například kvalita života, migrace za prací po České republice nebo příčiny a překážky migrace. Teoretickou část ještě doplní část praktická, ve které jsou uvedené aktuální číselné údaje spojené s migrací či hodnoty indexů měřících lepší kvalitu života.
Town the place for my life
Keywords: Migrace; zaměstnanost; Trh práce; volný pohyb; Motivace; Migration; Employment; Labour Market; free movement; Motivation