Tradice a ekonomika - Svatohubertské slavnosti - Králová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce je věnovaná stručnému přehledu historie Kuksu, života Františka Antonína hraběte Šporka a vývoje Řádu svatého Huberta. Dále je popsán vznik Svatohubertských slavností se zaměřením na jejich ekonomický rozbor. Slavnosti byly porovnány s předchozím ročníkem a je zde naznačen sociálně ekonomický přínos, ale také z toho vyplývající negativa pro obyvatele a obec.
Tradition and economy - St. Hubert's ceremonies
Keywords: Economics; budgets; economic analyses; Svatohubert's ceremonies; ekonomie; rozpočty; ekonomické analýzy; Kuks; Svatohubertské slavnosti