Péče o osoby s roztroušenou sklerózou - Kabelková, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce se zabývá problematikou roztroušené sklerózy mozkomíšní v průběhu historie a současnosti. Věnuje se samotné nemoci, jejím dopadům na člověka a dává přehled o péči, která z ní vyplývá. Výzkum se zaměřuje na zjištění péče, která je pacienty využívána a která by byla u pacientů vítána pro uspokojení životních potřeb a zajištění kvalitního života.
Care for people with multiple sclerosis
Keywords: multiple sclerosis; patients; care; treatment; roztroušená skleróza; pacienti; péče; léčba