Ekocontrolling a environmentální management jako konkretizace koncepce trvale udržitelného rozvoje - Brožková, Alena (Univerzita Pardubice, 1998)
V článku jsou diskutovány pojmy jako je trvale udržitelný rozvoj, EMS, EMAS, normy ISO, environmentální management, ekocontrolling. Environmentální management je pojat jako konkretizace teorie trvale udržitelného rozvoje. Ekocontrollingem se potom rozumí obsáhlý koncept environmentálního managementu a jsou analyzovány jeho moduly.
Ecocontrolling and environmental management as a way to realise concept of sustainable development
Keywords: Sustainable Development; environmental management; ecocontrolling; trvale udržitelný rozvoj; environmentální management; ekocontrolling