Organizace náhradní povrchové dopravy při neplánovaném přerušení provozu pražského metra v úseku V.A Dejvická - Nemocnice Motol - Havlík, Jiří (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce se zabývá problematikou zajištění náhradní povrchové dopravy v případě výpadku nově budovaného úseku pražského metra V.A. V rámci úpravy systému náhradní povrchové dopravy v části Prahy, kde dopravní větší část dopravní obslužnosti bude zajišťovat trasa metra V.A, je modelováno využití náhradní autobusové dopravy a využití stávajících autobusových a tramvajových linek. Návrh náhradní povrchové dopravy vychází z propustnosti stávajících pozemních komunikací.
Organization of spare surface transport in case of unplanned interruption of operation of Prague subway in the section V.A Dejvická - Nemocnice Motol
Keywords: náhradní povrchová doprava; městská hromadná doprava; propustnost komunikace; intenzita dopravy; metro; autobusová doprava; Praha; spare surface transport; urban public transport; permeability of thoroughfare; intensity of transport; subway; bus transport; Prague