Zjišťování antimikrobiální a antifungální aktivity vybraných 1-(6-fluorbenzthiazol-2-yl) alkylaminů - Kovárníková, Markéta (Univerzita Pardubice, 2015)
Práce je orientována na zjišťování antimikrobiální a antifungální aktivitu 1-(6- fluorbenzthiazol-2-yl) alkylaminů u testovaných kvasinek a gramnegativních i grampozitivních bakterií. Cílem práce bylo stanovit hodnoty minimální inhibiční koncentrace testovaných derivátů provedením a vyhodnocením agarové difúzní metody a agarové diluční metody.
Determination of antimicrobial and antifungal activity of selected of 1-(6-fluorobenzothiazole-2-yl)alkylamines
Keywords: antimikrobiální a antifungální aktivita; agarová difúzní metoda; agarová diluční metoda; minimální inhibiční koncentrace; deriváty 1(-6-fluorbenzthiazol-2-yl) alkylaminů; antibacterial and antifungal activity; agar difusion method; agar dilution method; minimum inhibitory concentration; derivatives 1-(6-fluorbenzthiazol-2-yl) alkylamines