Imigrační politika a boj s nelegálním přistěhovalectvím v EU - Machková, Radka (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce nahlíží na migraci komplexně a jejím cílem je provést analýzu problematiky imigrace a nelegálního přistěhovalectví v rámci Evropské unie. Zaměřuje se na historické aspekty vývoje migrace v Evropě, na objasnění vybraných pojmů souvisejících s migrací, na historii a současný stav problematiky v Evropské unii a v České republice.
Immigration policy and the fight against illegal immigration in the EU
Keywords: migrace; imigrace; cizinci; nelegální přistěhovalectví; imigrační politika; Evropská unie; migration; immigration; alien; illegal immigration; immigration policy; European Union