Elektrody z netoxických pevných amalgam pro elektrochemická měření - Yosypchuk, Bogdan (Univerzita Pardubice, 2003)
V předložené práci byly prostudovány a otestovány možnosti využití navržených typů pracovních elektrod (MeSAE), voltametricko-potenciometrického senzoru (VPS) a referentní elektrody (RefE) na základě pevných amalgam různého složení. Popsaná AgSAE může být využita jako účinná alternativa HMDE ve voltametrii a chronopotenciometrii. Jiné pevné amalgamové elektrody jsou vhodné pro specifické účely, kde uplatňují vlastnosti kovu tvořícího pevnou amalgamu.
Electrodes of non-toxic solid amalgams for electrochemical measurements
Keywords: voltametrická analýza; pevné amalgamy; elektrody; voltametrie; senzory