Elektrochemická analýza nukleotidových sekvencí s využitím enzymových a elektroaktivních značek - Horáková, Petra (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato disertační práce se zabývá možnostmi elektrochemické detekce nukleových sekvencí na uhlíkových elektrodách. Byly zde navrženy metody analýzy sekvence DNA (hybridizace DNA, exprese genů,jednonukleotidových polymorfismů a dalších) využívající enzym nebo různé elektroaktivní skupiny jako značky DNA.
Electrochemical analysis of nucleotide sequences using enzymes and electroactive labels
Keywords: elektrochemická detekce DNA; uhlíkové elektrody; nukleotidová sekvence; značení DNA; dNTP; hybridizace DNA; Genová exprese; SNP; electrochemical detection of DNA; carbon electrode; nucleotide sequence; DNA labeling; DNA hybridization; gene expresion