Změna koncepce chladicího systému lokomotivy řady 709 - Benický, Michal (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce se zaměřuje na problematiku chladicího systému lokomotivy řady 709. Uvádí stávající řešení chladicího systému a jeho nevýhody v provozu. Zabývá se návrhem chladicího systému a jeho umístění v lokomotivě. Zároveň také řeší nahrazení některých dnes již zastaralých komponent, případně dosazení součástí zlepšujících vlastnosti lokomotivy. V závěru jsou navržené varianty porovnány a je vybrána nejvhodnější varianta k případné realizaci.
Modification of cooling system conception of locomotive class 709
Keywords: lokomotiva řady 709; chladicí systémy; chladicí panely; blok chlazení; locomotion type 709; cooling system; cooling panels; cooling block