Rozum a cit: Vztah identit sociálního a kulturního antropologa a zároveň člověka věřícího v Boha - Weisbauerová, Jana (Univerzita Pardubice, 2019)
Diplomová práce se věnuje vztahu identit nebo identity sociální a kulturního antropologa, který je zároveň věřící člověk. Práce je založena na sociálně antropologickém výzkumu a využívá kvalitativních metod, zejména rozhovorů. Práce se o opírá zejména o teorie identit. Nedílnou součástí textu je autorčina sebereflexe.
Sense and sensibility: Relationship of identities social and cultural anthropologist and withal believer in God
Keywords: věřící antropolog; antropologie náboženství; věda a víra; identity; zkoumání antropologů; faithful anthropologist; anthropology of religion; science and faith; identities; investigation of antrhopologists