Kvalita dopravního provozu severního zhlaví a jeho přilehlých úseku ŽUB v odsunuté poloze - Rolník, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2014)
Diplomová práce je věnována kvalitě dopravního provozu severního zhlaví a jeho přilehlých úseků železničního uzlu Brno v odsunuté poloze. Práce je zaměřena na posouzení navrhovaného rozsahu dopravní infrastruktury ve vztahu k plánovanému rozsahu dopravy. Cílem práce je vytvořit dopravní model a na jeho základě ověřit, zda pro výhledový rozsah provozu je plánovaná infrastruktura dostačující. V práci je využito simulační modelování. Model a následné simulace jsou konstruovány za pomoci SW OpenTrack.
The quality of traffic on northem station head and its contiguous link in Railway junction Brno in shifted position
Keywords: simulace; výhledový rozsah dopravy; kapacita; OpenTrack; simulation; planned transport range; capacity