Teaching reported speech - Křížová, Jana (Univerzita Pardubice, 2002)
Práce se zabývá jevem "nepřímá řeč", pozornost je soustředěna na posouvání časů u sloves při převádění přímé řeči na nepřímou a naopak. Metodická část je věnována výuce tohoto gramatického jevu na středních školách.
Výuka nepřímé řeči
Keywords: Anglický jazyk; výuka jazyků; Gramatika; nepřímá řeč; modální slovesa