Syntéza a studium struktury produktů reakce β-enaminonitrilů se 4-subst. benzendiazonium- tetrafenylboráty - Štruncová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2007)
Bylo připraveno šest různých β-enaminonitrilů, které byly podrobeny reakci se 4-methylbenzendiazonium-tetrafenylborátem a vznikaly buď oxazaboriny a triazaboriny nebo klasické azokopulační produkty. Produkty byly analyzovány v CDCl3 pomocí multinukleární magnetické rezonance a v pevné fázi pomocí rentgenostrukturní analýzy.
Synthesis and study of the structure of products formed by reaction of β-enaminonitriles with 4-subst. benzenediazonium tetraphenylborates
Keywords: Polarizované ethyleny; azokopulace