Genderová vyváženost v problematice rozvoje regionů České republiky - Danková, Denisa (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou genderové vyváženosti v problematice rozvoje regionů České republiky. V úvodní části je zaměřena právě na oblast regionů a jejich charakteristiku. Dále se zabývá problematikou regionální politiky a jejích nástrojů. Důležitým pojmem je gender. Úkolem práce je analyzovat ve vybraných částech regionálního rozvoje genderovou vyváženost.
Gender Balance in the Regional Development Issues in the Czech Republic
Keywords: regiony; regionální politika; gender; volby; regionální rozvoj; regions; regional policy; gender; elections; regional development