Možnosti využití multidimenzionální plynové chromatografie (MDGC) - Kotyková, Michaela (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato práce obsahuje souhrn experimentů využívajících metodu multidimenzionální plynové chromatografie aplikované na rozdělení enantiomerů složek obsažených v esenciálních olejích, analýzu složek obsažených v potravinách a na stanovení toxických látek v potravinách, půdě a v životním prostředí.
Possibilities of using multidimensional gas chromatography (MDGC)
Keywords: Multidimenzionální plynová chromatografie; MDGC; komprehensivní plynová chromatografie; GCxGC; enantiomery; esenciální oleje; toxické látky; multidimensional gas chromatography; MDGC; comprehensive gas chromatography; GCxGC; enantiomers; essential oils; toxic substances