Matematický model úlohy stanovení trasy vozidel pro více dep, více vozidel a více typů požadavků - Brázdová, Markéta (Univerzita Pardubice, 1998)
Článek se zabývá problematikou řešení svozných a rozvozných úloh, určováním tras vozidel tak, aby byly dodrženy stanovené podmínky a aby se minimalizovala nákladová funkce. Okružní dopravní problémy patří mezi úlohy o hledání nejlevnější cesty. Uvedený matematický model vychází z předpokladu, že požadavky ve vrcholech jsou různých druhů a depa nejsou rovnocenná. Jednou z konkrétních aplikací úloh tohoto typu je např. problém svozu komunálního odpadu na skládky.
Mathematic model of cartage and distribution task for various kinds of requirements in nodes