Vliv multietnického a multikulturního prostředí na provoz a řízení firmy - Outlá, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato práce se zabývá zkoumáním vlivu demografických změn a globalizace na kulturu a strategii organizací, které tak musí být přizpůsobeny vznikajícímu multikulturnímu a multietnickému prostředí. Shrnuje teoretické poznatky týkající se národní a podnikové kultury a jejich propojení, následně je ověřuje analýzou konkrétního podniku. Součástí analýzy jsou informace získané jak ze strany společnosti, tak ze strany jejích zaměstnanců.
The Impact of Multicultural and Multi-ethnic Environment on Operation and Management of a Company
Keywords: multikulturalismus; multietnicita; národní kultura; podniková kultura; interkulturní komunikace; multiculturalism; multiethnicity; national culture; organizational culture; intercultural communication