Rekonstrukce podvozku el. lokomotivy 65E1 se zaměřením na úpravu brzdy - Barták, Michal (Univerzita Pardubice, 2009)
Práce se zabývá rekonstrukcí podvozku lokomotivy Škoda 65 E 1 zaměřenou na úpravu brzdy. Původní špalíková brzda byla nahrazena kotoučovou brzdou v disku kola a vedení dvojkolí svislými čepy bylo změněno na vedení ojničkou a flexi-coil pružinou. V práci jsou dále popsány používané druhy brzd, popis řady 65 E 1 a jejich modifikací a krátká studie trendů brzdných systémů moderních výkonných lokomotiv.
Reconstruction of electric locomotive 65E1 bogie with concerning to brake modification
Keywords: ŠKODA 65 E 1; series 150, 150.2, 151; disk brakes; shoe brakes; brake components; flexi-coil springs; ŠKODA 65 E 1; řada 150, 150.2, 151; kotoučové brzdy; špalíkové brzdy; brzdové systémy; flexi-coil pružiny