Vliv množství odebrané krve na parametry krevního obrazu a diferenciální rozpočet leukocytů - Adamcová, Karolína (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalářská práce je zaměřena na to, jak mohou být ovlivněny parametry krevního obrazu a diferenciálního rozpočtu leukocytů vzhledem na množství odebrané krve. Teoretická část přibližuje základní pojmy hematologie (např. erytrocyty, leukocyty, plazma), preanalytickou, analytickou a postanalytickou fázi vyšetření a v neposlední řadě také analyzátory. V praktické části je popsán pracovní postup a následně vyhodnoceny výsledky.
Influence of Blood Collection on Blood Count Parameters and Leukocyte Differential Budget
Keywords: krevní obraz; odběr krve; hematologie; protisrážlivé činidlo; blood count; blood samples; hematology; anticoagulant