Studium reakce diazotované kyseliny 3-amino-1-benzensulfonové a diazotovaného anilinu s kyselinou 4-amino-5-hydroxy-naftalen -2,7-disulfonovou - Venzara, Zdeněk (Univerzita Pardubice, 1995)
V práci byl experimentálně stanoven součet rychlostních konstant bočné reakce a získány přibližné hodnoty jejich poměru K2/K1 a rychlostní konstanty následné konkurenční reakce K3 při azokopulaci diazotované kyseliny 3-amino-1- benzensulfonové a diazotovaného anilinu s kyselinou 4-amino- 5-hydroxynaftalen-2,7-disulfonovou pomocí spektrofotometrie a vysokoúčinné kapalinové chromatografie.
The study of reaction between diazotized 3-amino-benzene-sulphonic acid diazotized aniline and 4-amino -5-hydroxy-naphthalene-2,7-disulphonic acid
Keywords: azokopulace; kyselina metanilová; diazotace; anilin; Spektrofotometrie; Chromatografie; kapalinová chromatografie; simulace; počítačová simulace