Tvorba binárních směsí s využitím nevodných dispersí - Matoušek, Pavel (Univerzita Pardubice, 2018)
Práce je věnována problematice zpracování práškových materiálů. Shrnuje současné dostupné výrobní technologie pro jejich míchání, aglomeraci a kompaktaci. Závěrem je navržen a ověřen nový způsob aglomerace práškových materiálů v kapalině.
Mixing of binary mixtures by application of nonaqueous dispersions
Keywords: aglomerace; disperze; míchání; práškové materiály; práškové kovy.; agglomeration; dispersion; mixing; powdered materials; powdered metals.