Havárie vozidel přepravující nebezpečné látky - Andrle, Marcel (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato diplomová práce se zabývá přepravou nebezpečných chemických látek. Jsou zde uvedeny legislativní požadavky pro tuto přepravu, možné scénáře havárií a charakterizace programů pro modelování havárií s únikem nebezpečné látky. Součástí diplomové práce je samotné modelování různých scénářů havárií pro dvě chemické látky ve dvou softwarech. Součástí je také aplikace výsledků do reálné havárie.
Accident vehicles carrying dangerous substances
Keywords: havárie; přeprava nebezpečných látek; chemické látky; accident; transportation of hazardous substances; chemicals