Prager deutsche literatur im Bezug auf das Schaffen von Franz Kafka - Valešková, Jana (Univerzita Pardubice, 2000)
Autorka se v práci zabývá kulturními vztahy mezi čechy a Němci, pražskou německou literaturou s přihlédnutím na spisovatele Franze Kafku. Akcent klade na shodné prvky jeho dvou známých románových fragmentů Zámek a Proces s ohledem na historickospolečenské okolnosti a osobní život F. Kafky.
Pražská německá literatura ve vztahu na tvorbu Franze Kafky
Keywords: Praha; Kafka, Franz; německá literatura; romány