Diklofenak: Elektrochemické chování na uhlíkové pastové elektrodě a možnosti voltametrického stanovení v environmentálních vzorcích - Bartášková, Andrea; Kamenická, Barbora; Švancara, Ivan; Weidlich, Tomáš (BEST Servis, 2018)
Úvodní studie možného stanovení celosvětově používaného léčiva Diklofenak ve vzorcích vodných roztoků environmentálního významu. Bylo využito elektrochemického měření na uhlíkové pastové elektrodě modifikované in-situ tenzidem typu kvarterní amoniové soli. Stanovení bylo testováno na sériích několika druhů modelových vzorků, obsahujících zvolené množství léčiva a podrobených různým purifikačním postupům na bázi fyzikálně-chemického záchytu sledovaného polutantu.
Diclofenac: Electrochemical Study with a Carbon Paste Electrode and Possible Voltammetric Determination in Environmental Samples
Keywords: Diklofenak; voltametrické stanovení; uhlíková pastová elektroda; vzorky vody; Diclofenac; Voltammetric determination; Carbon paste electrode; Water samples