Furth im Wald : Stadt im Jahrhundert von Flucht und Vertreibung - Horáková, Hana (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce se zabývá následky 2. světové války, které postihly Němce žijící na území Československé republiky. Práce popisuje odsun Němců přes západní hranici a záchytný tábor v Brodu nad Lesy.
Brod nad Lesy : město ve století útěku a odsunu
Town Furth im Wald in the century of escape and displacement
Keywords: Vertreibung der Sudetendeutschen; Zweite Weltkrieg; Furth im Wald; Flüchtlinge; Grenzdurchgangslagers; Benesch-Dekrete; odsun Němců; 2. světová válka; Brod nad Lesy; uprchlíci; záchytné tábory; Benešovy dekrety