Elektronická zátěž - Chocholouš, Martin (Univerzita Pardubice, 2022)
Teoretická část práce popíše měřené typy zdrojů a jejich základní vlastnosti. Dále se teoretická část bude soustředit na popis možností měření, řízení proudu a nadproudové ochrany. Praktická část se bude zabývat návrhem elektronické zátěže s výkonem alespoň 50 W, při napětích do cca 50 V s uživatelským rozhraním umožňující nastavení parametrů a sledování výsledků měření.
Electronic load
Keywords: měření proudu; MOSFET; mikrokontroler; zdroj napětí; aktivní zátěž; current sensing; MOSFET; microcontroller; voltage power supply; active load