Možnosti předcházení rizikovému chování dětí a mládeže v nízkoprahových zařízeních - Teichmanová, Alena (Univerzita Pardubice, 2015)
Diplomová práce představuje ucelený soubor informací týkající se problematiky rizikového chování dětí a mládeže a jeho preventivního působení v nízkoprahových zařízeních. Teoretická část definuje pojmy rizikové děti a mládež a rozebírá rizikové chování. Dále se zabývá činností nízkoprahového zařízení jako sociální služby. Věnuje se i preventivnímu působení na děti a mládež a popisuje tvorbu preventivních programů. Praktická část práce poskytuje výsledky kvalitativního šetření. Jejím cílem je seznámit s možnostmi preventivního působení v několika nízkoprahových zařízeních.
Possibility of preventing risk-taking behaviors among children and yount in low-threshold centres
Keywords: children and youth at risk; risk-taking behaviour; low-threshold centres; preventive effect; rizikové děti a mládež; rizikové chování; nízkoprahové zařízení; preventivní působení