Laboratorní model osobního výtahu - Gladkov, Martin (Univerzita Pardubice, 2021)
Práce je věnována problematice osobního výtahu. Byl proveden 3D model modelu osobního výtahu a následně byl na základě tohoto 3D modelu byl vyroben reálný model osobního výtahu. K tomuto modelu byla také navržena veškerá potřebná elektronika. Návrh plošných spojů byl proveden pomocí softwaru Eagle a následně byly tyto plošné spoje vyrobeny a veškerá elektronika zapojena. Nakonec byly oba řídicí čipy naprogramovány v jazyce C. V teoretické části se práce věnuje problematice výtahů obecně.
Laboratory model of passenger lift
Keywords: výtah; osobní trakční výtah; model osobního výtahu; řízení výtahu; lift; passenger traction lift; model of passenger lift; control of lift