Hodnocení činnosti výrobní firmy - Cibula, Michal (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato diplomová práce se zabývá hodnocením činnosti výrobní společnosti Farmet, a. s. za období 2017-2021. Práce je rozdělena na 2 hlavní části, a to teoretickou a praktickou. Teoretická část se zaměřuje na základní pojmy z oblastí podnikatelské činnosti, rizika a finanční a nefinanční analýzy. Praktická část se věnuje charakteristice vybraného výrobního podniku a analýze jeho činností. V závěru práce je provedeno celkové zhodnocení stavu podniku a jsou stručně představeny návrhy na zlepšení současného stavu.
Evaluation of the activity of a manufacturing company
Keywords: riziko; finanční analýza; poměrové ukazatelé; společnost Farmet a. s.; covid-19; risk; financial analysis; ratio indicators; company Farmet a. s.; COVID-19